Het complete productprogramma van Holetherm: duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar

Holetherm biedt een compleet en innovatief productprogramma. Al ruim 40 jaar produceren wij betrouwbare, duurzame en veilige rookafvoersystemen. Het productenprogramma van Holetherm bestaat, naast het nieuwe Evolution en de bekendedubbelwandig geïsoleerde kanalen, uit enkelwandige en concentrische rookgasafvoersystemen voor het aansluiten van gas- en houtgestookte haarden, kachelsen cv-toestellen. Stuk voor stuk goede en betaalbare producten van eigen bodem. Duurzaamheid staat voor Holetherm centraal. 

Het productaanbod van Holetherm, is de laatste jaren flink uitgebreid. Met dank aan moderne productietechnieken, zoals lasersnijden, laserlassen en weerstandslassen met invertertechniek, bereikt Holetherm de hoogst mogelijke lekdichtheid, zonder verkleuring rond de las. Holetherm biedt voor vrijwel iedere situatie de best passende oplossing.

Evolution

Holetherm Evolution is een innovatief, betrouwbaar, hoogwaardig en eenvoudig modulair op te bouwen rookgasafvoersysteem. Dit maakt het Holetherm Evolution systeem het meest veilige rookgasafvoersystemen van Nederland.

Enkelwandig

Het Holetherm enkelwandig rookgasafvoersysteem is gekeurd volgens geldende Europese CE-producteisen volgens NEN-EN 1856-2. De productie staat bovendien onder periodiek toezicht van Kiwa Nederland. Nieuw in ons assortiment zijn de elegante aansluitleidingen tussen toestel en rookkanaal. Deze leidingen hebben geen opzichtige klembanden en rillen, maar zijn mooi strak en verkrijgbaar in blank en zwart RVS. We noemen ze Holetherm EW DECO, want dit decoratieve hoogstandje mag gezien worden achter en boven elke kachel!

Dubbelwandig

De binnenbuis is gemaakt van hoogwaardig roestvast staal in de kwaliteit 316L, dat zeer goed bestand is tegen hoge temperaturen en rookgassen.Door het gladde oppervlak hecht de creosoot zich minder makkelijk aan het kanaal, waardoor het zeer brandveilig is. De buiten- mantel is gemaakt van rvs 304L. Dit materiaal is roestvast waardoor het zowel binnen als buiten kan worden opgebouwd.

Tussen binnen- en buitenpijp wordt een vaste isolatie- deken van het zeer hoogwaardige AES-wol aangebracht, dat de piektemperaturen moeiteloos doorstaat. Een vaste deken vanwege de complete en continue isolatie zonder warmteverlies van binnen naar buiten en AES-wol omdat dit het meest hoogwaardige isolatiemateriaal is dat er bestaat. Bovendien is AES-wol op geen enkele manier schadelijk voor de gezondheid of voor het milieu. Deze combinatie van materialen en de speciale constructie geeft een uitzonderlijk goede isolerende werking en blijft stabiel tot zeer hoge temperaturen. Het systeem is zelfs schoorsteenbrand veilig en zelfs na een schoorsteenbrand in de meeste gevallen gewoon herbruikbaar.

Het Holetherm dubbelwandig rookgasafvoersysteem is gekeurd volgens geldende Europese CE-producteisen volgens NEN-EN 1856-1. De productie staat bovendien onder periodiek toezicht van KIWA-Nederland.

Concentrisch

De afvoerbuis is gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal kwaliteit 316L en bestand tegen hoge temperaturen en rookgassen. De toevoerbuis is vervaardigd uit roestvaststaal kwaliteit 304L. Het concentrisch systeem is gekeurd volgens geldende Europese CE producteisen.

Een breed assortiment van schoorsteenelementen is leverbaar zodat de installatie naar het dak of door de gevel eenvoudig en snel gerealiseerd kan worden. Maar ook Installatie in een bestaande afvoer is mogelijk.

Flexibel

Zowel de flexibele, de starre als de collectieve leidingen worden gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal in de kwaliteit 316L, dat zeer goed bestand is tegen hoge en lage temperaturen en condenserende rookgassen. De hoge gasdichtheid van het starre systeem is te danken aan de constructie met een EPDM lippenring afdichting. Een zeer grote trekvastheid wordt bereikt met behulp van optionele klembanden.

De flexibele leiding is leverbaar in de enkellaags en in de dubbellaags uitvoering in de diameters 50, 60, 80 en 100 mm. Met de dubbellaags uitvoering is zelfs met kleine diameters (50 en 60 mm) een zeer grote opvoerhoogte bereikbaar. Dit is uiteraard mede afhankelijk van het type CV-toestel. De montage van de flexibele leiding is ongekend eenvoudig. Zelfs de dubbellaags leidingen hebben geen specifieke stromings- richting en kunnen dus niet ‘op zijn kop’ gemonteerd worden. Daarnaast is het monteren van de adapter van star naar flex uiterst eenvoudig, met een schroefverbinding en het NF-Seal afdichtsysteem. Ook de afwerking aan de bovenzijde geschiedt met een schroefverbinding en NF-Seal.

Het ruimtebesparende collectieve rookgasafvoersysteem wordt op gelijke wijze opgebouwd als het starre NF-systeem en deze systemen zijn ook volledig ‘compatible’. De installateur hoeft dus geen extra aansluitleidingen op voorraad te nemen, als die toch al in huis zijn. Het Holetherm NF en NF-CRA systeem is het meest veilige, het meest kosten-efficiënte en het meest tijdbesparende rookgasafvoersysteem in Nederland.

Het Holetherm NF en NF-CRA-rookgasafvoersysteem is gekeurd volgens geldende Europese CE-producteisen volgens NEN-EN 1856-2. De productie staat bovendien onder periodiek toezicht van het Materialprüfungsamt Nordrhein-Westfalen (MPA-NRW).

Vind een holetherm dealer

Op zoek naar een Holetherm dealer in de (nabije) omgeving? Vind een dealer in de buurt, via onze praktische dealerkaart.

Holetherm Dealer worden?

Enthousiast over het productaanbod van Holetherm en benieuwd naar een samenwerkingsoptie? We bespreken graag de mogelijkheden!