Al sinds 1980 houdt metaalwarenfabriek LEWO zich bezig met het op maat vervaardigen van hoogwaardige rookgasafvoeren en schoorstenen uit roestvaststaal. Een bewuste keuze, want bij de toepassing in rookgasafvoersystemen kan geen enkel ander materiaal de duurzaamheid, temperatuurbestendigheid en veiligheid van roestvaststaal overtreffen.

Al snel bleek de expertise en werkwijze van de toen nog kleine fabriek succesvol en ontstond de vraag naar een betrouwbaar, gestandaardiseerd rookgasafvoersysteem met de inmiddels bekende LEWO kwaliteit.

In 1984 werd gestart met een eigen lijn hoogwaardige, geïsoleerde rookgasafvoersystemen onder de naam Holetherm Dubbelwandig: buizen, bochten, dakplaten, trekkappen en montagemateriaal. Goede, betaalbare producten van eigen bodem. Het bleek een schot in de roos.

In 2007 werd LEWO BV verkocht aan een nieuwe eigenaar met wie al jarenlang een zakelijke relatie bestond. Het uitgangspunt bleef hetzelfde: de productie van hoogwaardige kwaliteit rookgasafvoeren voor een scherpe prijs. In de jaren die volgden werd het productprogramma verbeterd en uitgebouwd door te blijven investeren in de modernste productietechnologieën, zoals lasersnijden, laserlassen en weerstandslassen met invertertechniek, waardoor de hoogst mogelijke lekdichtheid wordt bereikt zonder verkleuring rond de las. Dit heeft geresulteerd in een zeer compleet programma, zodat er voor vrijwel elke situatie een Holetherm oplossing bestaat. Uiteraard zijn ook voor speciale situaties oplossingen mogelijk.

LEWO kan inmiddels bogen op:

  • een compleet en innovatief productprogramma
  • ISO 9001: 2015 gecertificeerde en gecontroleerde productie
  • goedkeuring van de Holetherm systemen volgens de strengste Europese normen
  • bijna 40 jaar ervaring met het produceren van betrouwbare en veilige rookgasafvoeren.